De Jong wil stralen in regenboogtrui deze winter

Thalita de Jong maakt haar debuut in de Cauberg Cyclo-Cross in Valkenburg op zondag 23 oktober. Dat zal zeker geen onopgemerkt optreden worden, want de renster van Rabo-Liv veroverde vorige winter in Heusden-Zolder de wereldtitel en staat daarom in de regenboogtrui aan de start in Limburg.

De Jong is vooral van plan het rijden in de trui te koesteren. “Er zal meer naar me gekeken worden deze winter met de regenboogtrui aan, maar voor mijzelf is er niet veel veranderd in de druk die ik mezelf op leg. Ik wil vooral genieten van het crossen, van het rijden in deze regenboogtrui. Ik hoop een aantal zeges mee te pikken en mik vooral op de kampioenschappen. Ik zou het mooi vinden om aan het einde van het seizoen in ieder geval één trui in mijn bezit te hebben” aldus de renster die behalve wereldkampioene ook Nederlands kampioene werd in haar eerste echte veldritwinter.

Mikken op top 5

“Verder mik ik vooral op een constant seizoen. Waar ik rijd, wil ik graag voor een top 5-klassering gaan. Of dat bij de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg al lukt, is de vraag. Ik heb er nog nooit gereden. Vorig jaar viel ik bij de verkenning de dag voordien en moest ik vanwege een pijnlijke knie afzeggen. Het lijkt me een parcours waar ik wel uit de voeten moet kunnen. Het is een zwaar parcours met veel oplopende stukken. Ik ga mijn best doen om daar zo hoog mogelijk te eindigen, maar de concurrentie is hevig natuurlijk en de anderen hebben al meer crossen in de benen.”

Start uitgesteld

Thalita de Jong had het seizoen op 2 oktober in Gieten willen beginnen, maar door ziekte wordt dat een week later in Ronse. “Ik ben gevallen in de Lotto Belgium Tour en heb de ritten daarna veel werk verzet voor de ploeg. Op de één of andere manier heb ik door de bodem van mijn reserves bereikt en vorige week ben ik eigenlijk nauwelijks mijn bed uit geweest. Ik had een griepje. Daardoor ben ik helaas niet klaar voor Gieten en heb ik mijn debuut in dit seizoen een week moeten uitstellen. Ik had Las Vegas en Iowa al niet op mijn programma staan. Ik heb een wegseizoen met 49 wedstrijddagen achter de rug en daar moet ik even van bijkomen.”

Tekst: CyclingOnline.nl