Gloednieuw parcours voor Cyclo Cross


De Cauberg Cyclo Cross wordt op 20 oktober 2013 verreden over een vernieuwd parcours. De veldritwedstrijd in het Kuurpark belooft daarmee weer veel sportief spektakel. Voor deelnemers een loodzware uitdaging, voor toeschouwers geweldig om naar te kijken.

Het nieuwe pareltje van oud-wielrenner en parcoursbouwer Adrie van der Poel belooft genoeg spektakel. Het gaat om een zogenaamd Zwitsers parcours met steile hellingen en een nog hogere moeilijkheidsgraad ten opzichte van vorig jaar. Het parcours is compact uitgezet waardoor het voor publiek makkelijk is om op verschillende plekken te kijken. Het prachtige uitzicht op Valkenburg zal met het behouden van locatie Kuurpark weer een mooi strijdtoneel vormen voor veldrijden op wereldniveau.

De Cauberg Cyclo Cross wordt alweer voor de vierde keer verreden, maar nu voor het eerst als wereldbekerrit. De internationale wielerbond UCI heeft de veldritwedstrijd eerder dit jaar namelijk aangewezen als nieuw evenement voor de wereldbeker. Het succes van de Cauberg Cyclo Cross heeft daarmee het gepaste gevolg gekregen.

Voor parcours informatie in PDF format.

Voor veiligheidsplan informatie in PDF format.