Valkenburg aan de GeulKasteelruine-Valkenburg

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, verscholen tussen de mosgroene heuvels ligt een bijzondere plaats: Valkenburg aan de Geul. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als het Toscane aan de Geul is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister voor binnenlandse en buitenlandse gasten. Door de centrale ligging in de Euregio voelt u hier bijna letterlijk de hartslag van Europa, op een steenworp afstand van internationale trekpleisters als Maastricht, Aken, Luik, Hasselt en Tongeren.

Voor ieder wat wils11295637

Valkenburg biedt voor ieder wat wils. Hierbij kunt u denken aan Spa & Wellness met het eerste Kuuroord van Nederland, Kunst & Cultuur met bijvoorbeeld de kastelen en mergelgrotten, Natuur met het prachtige Limburgse heuvellandschap en ook op Culinair gebied heeft Valkenburg veel te bieden met de vele restaurantjes en kroegen in de gezellige binnenstad. Daarnaast is Valkenburg natuurlijk de Wielerstad bij uitstek. Vijf keer het WK wielrennen, twee keer de Tour de France, de Europese Kampioenschappen en de jaarlijkse Amstel Gold Race vormen een imposant lijstje naast de Cauberg Cyclo-Cross.

Ook niet te missen is Valkenburg in de winter; met Kerst verandert Valkenburg in dé Kerststad van Nederland. Met haar diverse boven- en ondergrondse activiteiten haalden Kerststad Valkenburg afgelopen jaar zelfs een plek in de CNN top 10 van ‘s werelds mooiste plaatsen om Kerst te vieren!

Overnachten

In Valkenburg zijn diverse hotels, pensions, campings, B&B’s, een bungalowpark, vakantiehuizen en appartementen om te overnachten. Bent u op zoek naar een leuke verblijfsaccommodatie in Valkenburg? VVV Zuid-Limburg helpt u graag verder. Allereerst kunt u zelf een kijkje nemen op http://www.vvvzuidlimburg.nl/regios-en-plaatsen/valkenburg-aan-de-geul voor een overzicht van de diverse mogelijkheden. Voor persoonlijke hulp kunt u ook altijd mailen met de reserveringsafdeling info@vvvzuidlimburg.nl of bellen naar 0900-5559798 (1,00 eur per gesprek).

Logo VVV Zuid-Limburg